Stel je voor: ontwaken met het zachte geluid van vogels, je dag beginnen met het licht dat door de bladeren danst en ’s avonds genieten van de rust terwijl de zon langzaam zakt achter de bomen. Wonen in de natuur brengt niet alleen rust, maar ook balans. Het herinnert ons aan wat écht belangrijk is – ruimte, vrijheid en verbondenheid met onze omgeving. Maar een huis in het groen vraagt om meer dan alleen mooie uitzichten. Het vraagt om een visie op de toekomst. Want juist in deze natuurlijke omgeving willen we lang, gezond en comfortabel blijven wonen. Daarom wordt levensloopbestendige renovatie steeds belangrijker.
Een levensloopbestendige woning past zich aan je leven aan, niet andersom. Denk aan slimme indelingen, gelijkvloerse woonoplossingen, veilige en drempelloze doorgangen en duurzame materialen die jarenlang meegaan. Door bewust te kiezen voor levensloopbestendige renovatie in een natuurlijke omgeving, ontstaat een plek die meegroeit met je levensfase, zonder dat je concessies hoeft te doen aan stijl of karakter. Een huis dat blijft voelen als thuis, in harmonie met het ritme van de seizoenen.
Deze woonboerderij zal binnenkort worden verbouwd tot een moderne familieboerderij met oog voor de historie ,de natuur en levensfases.
De natuur naar binnen halen: Natuurlijke elementen, zoals daglicht en frisse lucht hebben een enorm effect op ons humeur en productiviteit. Het is een manier van ontwerpen die onze connectie met de natuur versterkt door gebruik te maken van natuurlijke materialen, patronen en aanwezigheid van water, variatie in temperatuur en luchtstroom, geluiden en geuren.
Slechte concentratie, slecht binnenklimaat en veel zitten. Steeds meer organisaties passen een Biophilia ontwerp toe omdat ze zich willen profileren als duurzaam bedrijf of omdat ze een goede werkplek willen creëren voor hun werknemers. Maar weten vaak niet dat dit veel geld kan opleveren. Met name op het gebied van productiviteit valt – letterlijk – veel winst te halen. Zo’n 90% van de kosten van een organisatie zijn namelijk personeelskosten.
De economisch slimste en groenste investering is dus die in mensen; kleine verbeteringen in productiviteit of kleine afnames in ziekteverzuim leveren veel groter financieel voordeel op dan bijvoorbeeld energiebesparing!
Een kantooromgeving gebaseerd op Biophilia vermindert stress, bevordert cognitieve functies en creativiteit en heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Studio Funck & Koek haalt buiten naar binnen!
Natuurlijke texturen in het interieur hebben niet alleen esthetische voordelen, maar dragen ook bij aan ons welzijn en gemoedstoestand. Ze helpen om een rustige, harmonieuze en comfortabele omgeving te creëren die ons zowel fysiek als mentaal ondersteunt. De tactiele ervaring van een natuurlijk materiaal is een krachtige manier om de gemoedstoestand in een interieur te verbeteren. Bijvoorbeeld de textuur van een boom, de nerven van een blad. Het kalmerende effect van kleuren, patronen en texturen is een krachtige manier om de gemoedstoestand in een interieur te verbeteren.
Het gebruik om in nederzettingen bomen te planten, dateert al vanaf de oudste beschavingen. Vaak plantten de bewoners een boom in het centrum van de plaats. Deze boom diende ook als middelpunt van het dorps- en stadsleven. De boom staat symbool voor onze visie, van de natuur naar binnen halen. De boom als middelpunt van een interieur, als zitje of als onderdeel van een wachtruimte.
We hebben een ontwerp gemaakt voor de Plaza voor werken, vergaderen, ontmoeten, vieren en lunchen in het groen. Vandaag de presentatie gehouden aan de werkgroep.
De contouren worden zichtbaar, op naar het eindresultaat!
De verbouwing van dit herenhuis uit 1900 nadert de laatste fase van de afwerking. Binnenkort plaatsen we foto’s van het eindresultaat!
De verbouwing van de laserkliniek gaat toe naar een afronding. Prachtig maatwerk van ALM Zwolle wordt geplaatst, het krijgt nu echt vorm. Vakmanschap van de tegelzetters! Alleen nog de puntjes op de i zoals een aantal details, de muziek installatie en toevoeging van geur. Binnenkort meer beelden van het eindresultaat.
De verbouwing van de Laserkliniek Zwolle is in volle gang! Een mooi team met Lierbouw, Huls Techniek en de Morphique Architecten.
De verbouwing van de Laserkliniek Zwolle is begonnen! Studio Funck & Koek ontwerpt het vernieuwde Laserkliniek concept. Een tipje van de sluier.... hotel chique op z'n Laserkliniek's met een warm hart en persoonlijke benadering. We hopen bij binnenkomst straks de zintuigen te prikkelen ontstaan vanuit een Biophilia visie ontworpen door Judith en Lisette. waarin de relatie met de natuur als menselijke basis behoefte staat.
Publicatie De Stentor 2022 | Dit enorme wellness-centrum verrijst aan de rand van Zwolle: ‘Gigantisch ambitieus project’ Het idee ontstond al in de vorige eeuw, deze week ging eindelijk de eerste schop de grond in. Als alles vanaf nu meezit, openen Cynthia en Bart Collet eind 2023 hun ‘onthaastingscentrum’ Purazen aan de rand van Zwolle. Een groot welzijnscomplex. Met sauna’s en (natuur)zwembaden, maar waar ook ruimte is voor yoga, fitness of mindfulness. ,,Essentieel in deze wereld.’’
Publicatie Vinexpress 2022 | Onthaastingscentrum aan de rand van de stad. Purazen, zo gaat het onthaastingcentrum annex wellnesscentrum heten dat volgend jaar verrijst aan de Scholtensteeg in het Zwolse stadsdeel Stadshagen. Het centrum bestaat onder meer uit 13 sauna’s, een binnen- en buitenzwembad en twee whirlpools.
Biophilia gaat uit van 15 patronen. De patronen zijn ontleend aan de natuur en ingedeeld in drie categorieën. Natuur in de fysieke ruimte: Toevoegen van beplanting, aanwezigheid van water, variatie in tempratuur en luchtstroom, geluiden, geuren. Visuele natuur: Contact met natuurlijke materialen, structuren en texturen. De natuur van de ruimte De patronen in deze categorie zijn gerelateerd aan een menselijk verlangen om vergezicht te ervaren. de sensatie van risico te voelen, maar gaat ook over ontzag en verwondering. Biophilia, letterlijk vertaalt ‘de liefde voor levende systemen’ stelt de relatie met de natuur als menselijke basisbehoefte. Dagelijks contact met de natuur is essentieel voor een vitale leefomgeving. Dit betekent meer dan de directe visuele connectie met groen. Net zo belangrijk zijn zintuigen, geluid, natuurlijke ventilatie, daglicht, temperatuur, materiaalgebruik, dagritme, seizoenen, kleur en hergebruik.
Maandag 26 augustus hebben we het groene hart overgedragen aan het Deltion College Zwolle, tijdens de opening van het nieuwe schooljaar. De boulevards van de Campus zijn bedoeld als de centrale plek waar studenten en medewerkers samenkomen, elkaar ontmoeten, waar tal van activiteiten plaatsvinden en die de entree vormen naar het onderwijs. De groene ader verbindt de boulevard Oost en West. Een plek om te eten, te ontmoeten en te genieten van de groene omgeving met verschillende zit-plekken, zoals parkplekken, boomzitjes en schommels. De uitstraling van de boulevards is levendig en groen, open maar toch ook intiem. Het ontwerp van de Boulevards is geïnspireerd op Biophilia. Vanuit het groene hart ontmoeten
Keer jij jezelf binnenste buiten? Op 20 locaties in de binnenstad van Zwolle laten circa 200 jonge talenten en creatief professionals uit Zwolle e.o. hun werk zien achter ramen van winkels en bedrijven. Kunstenaars, ontwerpers, architecten en andere creatieve professionals (zelfstandig of vanuit een collectief) zijn de ‘ondernemers’ van de toekomst. Vanuit hun autonome denkkracht leveren zij een essentiële bijdrage aan innovatieve ontwikkelingen in onze samenleving. We moeten nu als creatieven juist laten zien dat we er zijn. Dat onze creativiteit nooit op raakt, niet weg is maar misschien wel frisser, scherper en relevanter dan ooit. ZAP (Zwols Achitectuur Podium) daagt zichzelf, de opdrachtgevers, mede makers, en iedereen die het maar horen en zien wil uit om zichzelf eens binnenste buiten te keren. Wat speelt er in jouw hoofd? Hoe ziet onze nieuwe realiteit er uit? Je maakproces, je maakomgeving, je visie op hoe we nu verder gaan en misschien wel waar we naar toe moeten of kunnen. “We keren ons dit jaar tijdens PROTO binnenste buiten. Dat doen we met zowel fysieke als online exposities en we zetten bijzondere talenten in de schijnwerpers.”
Onder het motto ‘Architectuur in het nauw’ zijn in 2018 10 Zwolse stegen bewerkt tot in het oog springende architectonische objecten. De stegen, in de normale situatie anonieme maar wel tot de verbeelding sprekende plekken, zijn tijdens de Biënnale onderworpen aan diezelfde verbeelding en gezamenlijk omgevormd tot een nieuwe stedelijke ruimte met een verhaal. In samenwerking met ViesRood en sponsoring door ALM afbouwgroep.
Hoe passen jullie biofilie toe in jullie ontwerpen? ‘Een belangrijk onderdeel, wat we ook veel toepassen, is het gebruik van planten. Planten kunnen zorgen voor luchtzuivering en zorgen daarbij vaak in een ruimte voor goede akoestiek. Maar biofilie is veel meer dan dat. We proberen in onze ontwerpen ook kleurenpsychologie toe te passen. Dit doen we door veel natuurlijke kleuren te gebruiken. Daarnaast houden we rekening met vormen, ventilatie en de hoeveelheid daglicht in een ruimte.’
Een goed ontwerp begint bij zorgvuldig luisteren
De afgelopen jaren werkten zij met veel enthousiasme en succes samen aan interieurprojecten en werkten ze concepten uit. Studio Funck & Koek heeft daarbij nu ruime ervaring in het ontwerpen binnen verschillende vraagstellingen en ontwerpopgaven. Lisette en Judith vullen elkaar goed aan, Judith werkt meer aan de voorkant van de projecten en Lisette aan de uitwerkingskant. Concept en ontwerp creëren ze gezamenlijk. Ze combineren hun talenten met hun ervaring, om zo passende concepten te ontwikkelen voor hun opdrachtgevers. Studio Funck & Koek heeft veel kennis van zaken om in te spelen op wat leeft in de maatschappij, interieurarchitectuur is een breed vak. Zo werken ze mee aan maatschappelijke projecten, het ontwerpen volgens ‘het nieuwe werken’ en het Biophilic design. Judith: ‘Biophilic design komt neer op de ‘ervaring’ van de ruimte, de omgeving en het gebouw. Hoe beleef je het, wat zie je, hoe voel je je, enzovoort. Ervan uitgaande dat de meest getrouwe ervaringen te vinden zijn in de natuur (gezien onze oorsprong met de natuur) laat je de gebruiker van een biophilic gebouw deze verbindingen ervaren. Iedereen begrijpt de positieve effecten ervan.’